Jedná se sice o velikost pro dámy (či jiné metrosexuály), ale když ho zapnu na poslední dírečku, sedí mi na levé - hubenější - ruce tak akorát. Od začátku jsem byl k jeho funkčnosti hodně skeptický (jak může snímat srdeční tep z horní strany chlupatého předloktí jenom pomocí nějakých světýlek?) a po přečtení miliónu negativních recenzí jsem od něj skutečně nečekal nic.

Doma jsem ho pak ale podrobil rafinovanému testu - na klenutý hrudník jsem si připevnil starý pás Polar WearLink, huňaté zápěstí jsem si odkrvil těsným náramkem a nasedl na rotoped. Během hodinového testu jsem s obrovským překvapením nezpozoroval žádnou pozorovatelnou odchylku mezi hodnotami z pásu a náramku. I konečné hodnoty (maximální a průměrný tep) se naprosto shodovaly. Takže obrovská spokojenost.

 

P.S. Absolutně nechápu, jakými pochody se zaobírá můj narušený mozek, ale právě teď se mi vybavila malá epizodka z letošní zimní dovolené.

V poledne jsme odpočívali ve ski baru (mimochodem - velice doporučuji, obzvláště v klidnějších obdobích mimo hlavní prázdninovou lyžovací sezónu). Já spokojeně s pivem a Jáchym spokojeně v dětském koutku (naše holky tam někde byly také, ale nakolik byly zrovna v té chvíli spokojené, nedokážu posoudit). Po chvíli si tam přišel hrát i nějaký polský chlapeček a stejně jako náš mladej celou dobu hubu nezavřel. S tím rozdílem, že Jáchymovi rozumět jde, zatímco z Poláka lezlo jenom něco jako „pšoncišukačpšonci".

Po chvíli už to Jáchym nevydržel, káravě se na něj podíval a napomenul ho: „Mluv pěkně a nešišlej..."