pondělí, 12 leden 2015 13:22

Delirium tremens - 12. ledna 2014

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Dnešní delirickou fotku (pro případ, že by si ji někdo chtěl taky vyfotit, focenou Nikkorem 105mm f/2,8 - bez toho to rozhodně nedáte) věnuji nám všem alkáčům (tj. i tobě Poldo a Pavle).

Přesně takhle jsem se totiž cítil v neděli ráno po sobotní ochutnávce deseti Kocourů a Permonů z (mnou nově objeveného) velkoskladu v Českém Brodě. Hangáry jsou sice lehoulince chaoticky uspořádané, ale rozhodně si vyberete. Před nákupem se oblečte do montérek (budete se prodírat mezi stohy zaprášených pivních přepravek), ale můžete sebou klidně vzít i děti, je to totiž exkurze lepší než návštěva ZOO a technického muzea dohromady.

Jáchym celou dobu fascinovaně zíral na zběsile rejdící ještěrky (vulgo vysokozdvižné vozíky) přepravující sudy a basy Kozlích Gambrinusů pro uspěchané majitele večerek a levných výčepů, zatímco Ema se jako ohař vrhla do potemnělých prostor plechových hal, kde podle mých pokynů hledala basy s lahvemi splňujících určité dyzajnové standardy. Zatímco já jsem s (až vlhkým) nadšením objevil sekci s levným (za směšných 36,50Kč) Kocourem Samurajem, ona v mezidobí vyčenichala dalších devět druhů Kocourů a k tomu sedm Permonů jako nečekaný bonus. 

Nejenom ejlem ale živ je člověk, proto si určitě vyberete i z nabídky ležáků (sám za sebe bych rád vypíchnul dvanáctky z Chotěboře a Chodovaru). A lednice u pokladny pak ukrývá různorodou nabídku PETek z malých pivovarů. No - určitě to tam musím ještě pořádně prozkoumat.

 

Neděli jsem sice protrpěl jako pes, ale dnes už jsem se vydal na obědovou ochutnávku mého oblíbeného Bons Vouex do Pivovarského Klubu (na začátku ledna se tam na něj vydávám již třetím rokem). Tam se už sice žádné ještěrky neproháněly, ovšem zjevil se mi tam nějaký ooblekovaný důležitý pán se svým obchodním, anglicky hovořícím partnerem. I jal se onen pán velice nahlas, velice důležitě a velice neanglickou angličtinou (s brutálním českým přízvukem a českou větnou skladbou - skoro to vypadalo, jako by mluvila interaktivní verze Czech Google Translate) cizímu pánovi vysvětlovat, že Bons Vouex je předražené německé pivo a že támhle na té polici (mávl tlapkou směrem k regálu s trapistickými skvosty) jsou jen nepříliš dobrá španělská a mexická piva.

Zmocnilo se mě desettisícmiliónů chutí jít tomu cizinci alespoň naznačit pivní pomýlenost českého translátoru, ale na poslední chvíli mě zastavily ivanoidní rysy jeho tváře. V mém názoru mě pak ještě ujistil jeho požadavek na pivo - chtěl totiž něco „dark" (což translátor pochopil jako „black").

Jestli to byl fakt Rusák, tak si svého společníka IMHO plně zasloužil.

 

Přečteno 1667 krát Naposledy změněno pondělí, 12 leden 2015 14:07
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr