středa, 10 červen 2015 12:58

10. června 2015

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Tak nevím, ale poslední dobou to jde s Googlem a jeho aplikacemi hodně z kopce.

Tak dlouho „zjednodušovali" Google Play Music, až se na cílené přehrávání hudby nedá používat. Někde tam něco hraje, ale v podstatě si teď už nedokážu vybrat mé oblíbené písničky/autory/alba. A že bych zjistil, co jsem si uploadoval sám (a co mi tudíž zabírá sdílený prostor), to je utopie.

A teď ti magoři vytvořili novou e-mailovou aplikaci jménem Inbox. Prý „nová služba, která vám pomůže zaměřit se na to, co je opravdu důležité". No nevím - jestli je důležité vidět na obrazovce s rozlišením 2560x1600 několik málo dlaždic? čtverců?, ve kterých jsou pravděpodobně podle nějakého šíleného algoritmu poshlukovány maily, aniž byste kdekoliv viděli, co jste ještě nepřečetli, tak se jim to povedlo. Kliknutím na zprávu (pokud se k ní vůbec dostanete) se tato sama velice chytře přesune někam, kde ji už nikdo nikdy nenajde (ne že by se to občas nehodilo).

To, že mě Google dlouhé roky „nutil" k označování důležitých zpráv hvězdičkou (takto označené maily zůstávaly v seznamu pěkně nahoře) je fajn, stejně tak je fajn, že v Inboxu se hvězdička změnila na špendlíček se stejnou funkcí. Jenom ti pitomci nějak zapomněli ohvězdičkované zprávy po přechodu na Inbox automaticky přišpendlit, takže se mé - dlouhá léta pečlivě označované důležité informace - propadly kamsi do bezedných hlubin vesmíru.

Od doby, co jsem přešel na Inbox, mi chodí jen zlomek e-mailů. Je možné, že mi lidé přestali psát. A nebo se jenom vaše zprávy nervózně povalují na discích v anonymních datových centrech, kde se na nich bude jenom usazovat prach.

 


 

P.S. A nebo jenom platí „Starého psa" - to jako mě - „novým kouskům nenaučíš"?

 

Přečteno 1861 krát Naposledy změněno středa, 10 červen 2015 14:27
Comments (0)
Ještě zde nejsou žádné komentáře.
Napište komentář
Nepřihlášený uživatel
×
Suggested Locations
Opište text z obrázku

Prohledávání článků

Reklama

Poslední komentáře

Martin posted a comment in Move On No.1
Dá se :) Guiness to ještě úplně není, ale vůbec mě to neuráž...
Štěpán posted a comment in Move On No.1
Tak jak to dopadlo?
Petr posted a comment in Kyvety a "kegerátor"
Ohledně výčepního kohoutu. Není potřeba nic extra vymýšlet, ...
Popřípadě by šlo do madel strčit trubku, druhou trubku nasad...
Martin posted a comment in Dvanáct grádů No.29
Tak to už si fakt nepamatuju...

Náhodný výběr