Vytisknout tuto stránku
pondělí, 25 listopad 2013 09:00

25. listopadu 2013

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Když se daří, tak se daří.

Jakoby nestačilo, že se mi včera při výrobě pšeničného piva podařilo vyvařit mladinu i s chmelem po celé garáži. Ještě jsem prostě musel zdokonalovat přívod vody k varně (vařím v garáži, kam nemám zavedenou vodu, takže na dřezový kohoutek přiléhající v technické místnosti našroubuji hadičku, kterou pak natáhnu až k chladicí spirále).

Vymyslel jsem ale lepší řešení. Hned vedle garáže u plynového kotle mám vývod studené vody, který je napojen na topnou soustavu, takže můžu v případě poklesu tlaku v topení pohodlně dopouštět vodu do radiátorů.

No a na tento vývod jenom namontuji kovovou rychlospojku, takže mi odpadne nepříjemné montování různých přechodových závitů na kohoutek dřezu.

Prototyp (mám pocit, že celá varna sestává ze samých prototypů, které asi už nikdy nedokončím) jsem zhotovil rychle už během vaření. Když nastala fáze chlazení, jenom jsem frajersky nacvaknul hadici a pustil kohoutek. Teklo to pěkně. Chvilku. A moc to nechladilo. Já kokot trouba jsem chladič napojil na špatný vývod, takže namísto studené vodu z vodovodu jsem do něj pustil horkou vodu z radiátorů. Nejen, že jsem mladinu moc neochladil, ale jako bonus jsem vypustil celou topnou soustavu. Ještě že ještě venku moc nemrzne...

 

Přečteno 1485 krát