Vytisknout tuto stránku
středa, 17 červenec 2013 23:46

18. července 2013

Ohodnotit tuto položku
(0 hlasů)

Dnes mám brblavou náladu, takže tomu přizpůsobím i dnešní slova.

Pití

Teď někdy jsem v televizi (no, v televizi - podle inteligentního vyznění celého příspěvku bych to tipoval na N@vu) zahlédnul nějakou dementní reportáž srovnávající ceny lahvových desítek podle jednotlivých krajů. To jako místní reportéři nemají co dělat, tak zajdou do dvou třech obchodů, koupí si nejhorší pivo v nabídce a udělají obecně platné závěry?

V každém případě mě na tom zaujal "rozhovor" s takovým typickým pivním zákazníkem na parkovišti před nějakým marketem: "Ale já jsem s nabídkou celkem spokojenej. Já se na značku vůbec nedívám, vždycky kupuju to nejlevnější".

 

Jídlo

Měsíčník Bel Mondo tentokrát nahlíží do receptů vyhlášených místních kuchařů a gurmetů. Vaří špičkovou gastronomii, ale na tradiční českou kuchyni nedají dopustit. Jaké české jídlo považují za úplně nejlepší?

Richard Fuchs, šéfkuchař restaurace CottoCrudo

Oblíbených českých jídel mám samozřejmě několik. Rád bych ale zmínil kančí ragú, které by se nejlépe mělo servírovat s čerstvými tagliatelemi.

No ty vole, na koho tady ten frajer machruje? Oni řeknou "tradiční česká kuchyně" a on na to "tagliatele"? Úplně vidím babičku, jak na kachlácích pro dědečka čuchní divočáka s nudlema. A v potůčku zatím chladí lahvinku Les Forts de Latour, protože dědeček potřebuje¨ten žvanec spláchnout.

 

Přečteno 1842 krát Naposledy změněno čtvrtek, 18 červenec 2013 10:42